0478 533 000 info@ttonderhoud.nl

Villa uit de jaren 20 authentiek en toch bij de tijd met team Totaal Onderhoud

Villa uit de jaren 20 authentiek en toch bij de tijd met team Totaal Onderhoud
5
nov

Woningen uit de jaren 20 zijn karakteristiek, degelijk en sfeervol. Deze woningen hebben een kenmerkende bouwstijl die zich uit in de bijzondere vormgeving van kozijnen, fraai metselwerk en luifelconstructies bij de voordeur. Helaas zijn veel van deze woningen in de jaren 70 verbouwd en hebben prachtige kenmerken moeten wijken. Gelukkig zijn er steeds meer mensen die het karakter van deze woningen weer terug willen brengen. Zo ook deze opdrachtgever, eigenaar van een pand in Nijmegen.

Als team Totaal Onderhoud (tTO) hebben we een gezamenlijk plan van aanpak gemaakt. Dankzij onze samenwerking konden we werken met een lean planning. Een lean planning is een andere aanpak voor het maken van een traditionele bouwplanning. Een bouwproject is een aaneenschakeling van activiteiten die door veel verschillende betrokkenen wordt uitgevoerd. Lean planning betekent in de ogen van tTO dat een volgende activiteit wordt uitgevoerd wanneer de voorafgaande daarom vraagt: niet eerder en niet later.

Al de disciplines van de deelnemende bedrijven van tTO zijn aan bod gekomen. Zo is er gekeken naar oorspronkelijke kleuren: de keuze viel op rustiek blauw, rood en grijs uit de jaren 20. Het dak is onderhouden, de elektrische bedrading is vervangen en er zijn stopcontacten bijgeplaatst, tevens is er een nieuwe badkamer en toilet geplaatst.

Extra mooi is dat de klant ook de meerwaarde van tTO heeft ervaren. Zo konden ze genieten van een korte doorlooptijd, hadden ze te maken met één enkel aanspreekpunt en alles stond op één factuur; met tot gevolg een behoorlijke kostenbesparing.

Achteraf stuurde de klant het volgende berichtje: “de verrichte werkzaamheden zien er allemaal goed uit. Daar zijn we heel blij mee!”