0478 533 000 info@ttonderhoud.nl

Duitse televisie belangstelling voor project Move2Work

Duitse televisie belangstelling voor project Move2Work
18
mrt

Op zaterdag 14 maart  worden werkzoekenden en ondernemers opgewacht door een televisieploeg van RTL1 uit Keulen. In Duitsland kijken ze met grote belangstelling naar de manier waarop we in Nederland omgaan met werkloosheid. Zij vinden onze aanpak creatief en veel minder formeel dan de wijze waarop ze zelf aan de slag gaan. Feit blijft wel dat de werkloosheid in Duitsland lager is dan in Nederland.

Klik hier voor de televisiereportage: http://rtl-now.rtl.de/extra-rtl.php?player=1&play_now=1, na 12 min komt de reportage van Move2Work.

Wat doet Move2Work dan anders? Het doel van Move2Work is om schoolverlaters en werkzoekende 55plussers de gelegenheid te bieden hun motivatie tot werken te tonen en hen op een informele manier in contact te brengen met ondernemers.  Een goede manier om dit te bereiken is door samen te sporten. Op donderdag sporten de werkzoekenden samen, zo leren de ouderen en jongeren elkaar kennen; maar de ondernemer sport ook mee… elke zaterdagochtend op zijn eigen sportniveau met een groep medeondernemers onder begeleiding van de professionele coach Dave Ewalts van Viestyle.  Om de week treffen ondernemers en werkzoekenden elkaar. Na het gezamenlijk sporten is er een ontbijt waar ruimte is voor de werkzoekende om zijn dromen en ambities te uiten, de ondernemer spant zich in om zijn netwerk te ontsluiten en actief contacten te leggen.

Mooi om te zien is dat er wederzijds begrip ontstaat voor elkaar; Maria “Eigenlijk zijn we allemaal werkzoekenden, wij willen een baan, maar de ondernemers zijn ook voortdurend op zoek naar werk om hun bedrijf draaiende te houden”.

“Wat mij persoonlijk opviel is dat de grens tussen het hebben van werk en het niet hebben van werk maar heel dun is, ik waardeer de openheid en het doorzettingsvermogen van sommige werkzoekenden enorm. Vaak hebben ze gewoon pech gehad.” Aldus Jan.

Ondernemers die belangstelling hebben om op zaterdag te sporten kunnen informatie opvragen bij Joop Claessens info@ttonderhoud.nl en Dave Ewalts info@viestyle.nl.
Er wordt vanuit Huiskamer de Hei gestart.

Dit project wordt ondersteund door de Gemeente Venray, team Totaal Onderhoud, MKB Limburg, WAUW, Werkplein, VieStyle, Citaverde college, UWV.

IMG_2271 IMG_2278 IMG_2280